ЗАВРШНИ САСТАНАК СА ЕВАЛУАТОРИМА ЦИЛАП ПРОЈЕКТА - ФГУ

Новости преглед

ЗАВРШНИ САСТАНАК СА ЕВАЛУАТОРИМА ЦИЛАП ПРОЈЕКТА

30.09.2018 16:10

У просторијама Федералне управе за геодетске и имовинско-правне послове 28. септембра 2018. године одржан је завршни састанак гледе евалуације ЦИЛАП пројекта. На састанку су присуствовали директори ентитеских геодетских управа, господин Жељко Обрадовић и госпођа Босиљка Предраговић, директорица ЦИЛАП пројекта госпођа Анђа Зимић, координатор пројекта за Федерацију БиХ господин Денис Табучић, представници Амбасаде Шведске у Сарајеву Марие Бергстром, Недим Буквић те евалуатори ЦИЛАП пројекта - госпођа Божена Липеј и господин Свенд Ерик Соренсен.

Представљени су резултати/постигнућа обе ентитеске управе од стране евалуатора кроз свих шест компоненти пројекта, при чему је изражено задовољство постигнутим резултатима те наглашено да је ово једна од најефикаснијих евалуција у којима су досад имали прилику суђеловати. Посебно су истакнуте активности Адресног Регистра- у Федерацији БиХ је укључено 70 од укупно 79 опћина, те Регистра цијена некренина гђе су обе ентитеске управе јавно представиле портал „Јавна презентација Регистра цијена некренина“.

Евалуатори су представили и користи/ефикасност појединих компоненти за све кориснике услуга сектора земљишне администрације, те представили смјернице за наставак пројектних активности.

Директор Федералне управе за геодетске и имовинско-правне послове господин Жељко Обрадовић и директорица Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове РС госпођа Босиљка Предраговић су захвалили евалуаторима на детаљној евалуацији, представницима Амбасаде Шведске на досадашњој подршци те нагласили жељу ентитетских управа за наставком ове веома успјешне сарадње кроз наредне фазе имплементације пројекта.

У наредним мјесецима ће се интензивније радити на преговарању о могућим начинима продужења донаторске помоћи сектору земљишне администрације у БиХ од стране Краљевине Шведске.

Natrag