Завршни састанак са директорима геодетских управа - ФГУ

Новости преглед

Завршни састанак са директорима геодетских управа

23.04.2015 11:10

По захтјеву шведске Амбасаде/СИДА-е, а у циљу сагледавања досадашњих резултата и утицаја ЦИЛАП пројекта на развој земљишне администрације у Босни и Херцеговини, у току је евалуација пројекта.

Евалуацију обавља независни консултант г. Леиф Даниелсон из Шведске и она укључује интервјуе са директорима управа, координаторима и вођама радних група ЦИЛАП пројекта, као и са одређеним бројем институција које су укључене у пројекат (општине Читлук и Сарајево Центар, ИДДЕЕА, Пореска управа ФБиХ). Резултати евалуације биће један од значајних параметара за доношење одлуке о одобрењу наставка пројекта за предстојеће четири године (2016. – 2019.).

У склопу евалуације пројекта у Бањалуци је 22. 4. 2015. године одржан завршни састанак консултанта са директором Федералне управе за геодетске и имовинско-правне послове г. Жељком Обрадовићем, директором Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове РС г. Милошем Комљеновићем, координатором ЦИЛАП пројекта г. Дарком Мишковићем и директорицом ЦИЛАП пројекта гђом Анђом Зимић.

Током састанка директори геодетских управа су изразили своје велико задовољство оствареним резултатима ЦИЛАП пројекта и нагласили неопходност његова наставка у циљу успјешне реализације започетих активности. Г. Леиф Даниелссон је истакао да су до сада остварени резултати изузетно добри и да постоје значајни показатељи да ће циљеви пројекта бити испуњени. Финални документ о евалуацији пројекта биће израђен након детаљне анализе и достављен геодетским управама и руководству пројекта до краја маја.    

Natrag