Завршна радионица СПАТИАЛ РЕГИОН Пројекта - ФГУ

Новости преглед

Завршна радионица СПАТИАЛ РЕГИОН Пројекта

13.03.2019 13:41

Завршна радионица СПАТИАЛ РЕГИОН пројекта на тему „Будућа сарадња и стратешко планирање“ је одржана 12. и 13. марта 2019. године у Подгорици, Црна Гора. Радионицу су водили експерти низоземске агенције за регистрацију некретнина и картографију- Кадастер, гђа. Паула Дијкстра, госп. Дорус Крусе, госп. Хаицо ван дер Вегт и госп. Санне Хекмен, а у име Федералне управе за геодетске и имовинско-правне послове учествовали су директор госп. Жељко Обрадовић, координатор СПАТИАЛ РЕГИОН пројекта за Федерацију БиХ госп. Никола Цвјетковић и стручни савјетник за катастар госп. Томислав Томић.

Пројекат је вођен од стране низоземске агенције за регистрацију некретнина и картографију- Кадастер уз активну сарадњу катастарских и картографских агенција из региона западног Балкана, а фокусиран је на развој инфраструктуре просторних података, адресног регистра, масовне процјене некретнина, институционалног јачања, изградњи капацитета као и другим активностима од значаја за сектор земљишне администрације.

На завршној радионици су представљени досадашњи резултати пројекта с нагласком на билатералну и регионалну сарадњу, с циљем остваривања јаче сарадње са свим агенцијама из региона. Представници агенција су презентовали користи и резултате пројекта и своје властите приступе стратешком планирању. Размјена искустава институција из регије, а посебно методе стратешког планирања презентоване од стране представника Кадастера омогућава унапређење самог процеса стратешког планирања.

Радионица је показала да све агенције из региона имају јасне али и доста сличне циљеве у погледу развоја на пољу инфраструктуре просторних података што ће засигурно резултовати наставком сарадње са низоземским Кадастером.

Natrag