Закључци ВИИИ Регионалне конференција о катастру и инфраструктури просторних података - ФГУ

Новости преглед

Закључци ВИИИ Регионалне конференција о катастру и инфраструктури просторних података

17.06.2015 16:24

Приштина, 16. – 17. јуна 2015.

 

Закључци ВИИИ Регионалне конференција о катастру и

инфраструктури просторних података

 

  1. Учесници конференције изражавају захвалност на одлично организованој ВИИИ Регионалној конференцији о катастру и инфраструктури просторних података. Посебна захвалност се изражава Катастарској агенцији Косова и директору Мурату Мехи.
  2. Учесници конференције истичу задовољство постигнутим резултатима у катастарском сектору и инфраструктури просторних података.
  3. Имајући у виду недостатак финансијских средстава за реализацију круцијалних пројеката и активности, учесници истичу потребу даљњег ангажовања донаторских и по могућности кредитних средстава.
  4. Учесници истичу захвалност представницима донатора на разумијевању потреба катастарских агенција региона и очекују наставак подршке у реализацији будућих пројеката.
  5. Наглашено је задовољство досадашњом реализацијом ИМПУЛС пројекта и истакнута квалитетна сарадња Лантматериета, ДГУ-а и катастарских агенција – корисница пројекта.
  6. Анализирајући тренутну структуру катастарског и земљишнокњижног сектора у региону, учесници су сагласни да је ефектније рјешење имати једну институцију одговорну за евиденцију некретнина и евиденцију власништва.
  7. Потребан је наставак сарадње са међународним организацијама и креирање усаглашених ставова и наступа.
  8. Наредна регионална конференција ће се одржати у Републици Хрватској (почетком јуна 2016. године).

директори/равнатељи регионалних агенција/управа

Natrag