Заједничка радионица и почетак рада на архитектури и техничким захтјевима за ИТ систем дигиталног архива - ФГУ

Новости преглед

Заједничка радионица и почетак рада на архитектури и техничким захтјевима за ИТ систем дигиталног архива

09.10.2014 09:07

У складу са планираним активностима ЦИЛАП пројекта, а у сарадњи с норвешким пројектом, у периоду од 30. 9. до 2. 10. 2014. године у Сарајеву је одржана радионица са циљем упознавања радних група геодетских управа са пословним процесима, моделима и базама података дигиталног архива, а у сврху пружања адекватне подршке предстојећим активностима на дефинисању архитектуре и техничким захтјевима за ИТ систем дигиталног архива.

Радионицу су водили проф. др. Горан Самуелсон, виши предавач о архивирању и информатичким наукама на Универзитету у Шведској, као и стручњаци Лантматериета Кристина Бвире Лунд и Торбјорн Порсандер.

У оквиру радионице одржани су и први састанци стручњака из Шведске с проф. др. Здравком Галићем, консултантом испред норвешког пројекта за израду архитектуре система и техничких захтјева за ИТ систем дигиталног архива. Састанку су, такође, присуствовали Мариjа Лодин, представница норвешког пројекта, и директорица ЦИЛАП пројекта Анђа Зимић.

Циљ радионице и састанака је било усаглашавање начина рада и сарадње између два пројекта у вези са развојем дигиталног архива, као и дефинисање начина на који ће геодетске управе најефикасније подржати рад консултаната на изради архитектуре будућег ИТ система дигиталног архива.

Natrag