СВЕЧАНО ПРОГЛАШЕЊЕ ЗАВРШЕТКА ПРОЈЕКТА АДРЕСНОГ РЕГИСТРА У ОПШТИНИ ТЕШАЊ - ФГУ

Новости преглед

СВЕЧАНО ПРОГЛАШЕЊЕ ЗАВРШЕТКА ПРОЈЕКТА АДРЕСНОГ РЕГИСТРА У ОПШТИНИ ТЕШАЊ

21.11.2017 12:36

У просторијама Општине Тешањ јавности је 20. 11. 2017. године свечано представљен адресни регистар.

Начелник Општине г. Суад Хускић пожелио је добродошлицу присутнима, уз кратак осврт на постигнуте резултате пројекта. Наглашена је важност организованог и систематског обиљежавања свих објеката на подручју општине, те успостављање електронске базе са свим потребним подацима.

Свечаним постављањем прве плочице с бројем 1 на зграду Општине Тешањ, у марту 2016. године, почела је имплементација пројекта адресног регистра. Током имплементације постављена су 15 182 кућна броја. Такође, извршено је и прикупљање података за израду социјалне карте, која ће бити основ за разне анализе. Истакнуто је препознавање значаја и потребе друштва за изградњом адресног регистра, те описан поступак успостављања адресног регистра, као и резултати и изазови који предстоје током наредног периода.

Свечаности су присуствовали представници Федералне управе за геодетске и имовинско-правне послове (ФГУ) г. Денис Табучић, координатор ЦИЛАП пројекта за ФБиХ, гђа Жељка Колобарић, координаторица радне групе за успостављање адресног регистра у ФБиХ, те представници пројекта ЦИЛАП гђа Анђа Зимић, директорица пројекта ЦИЛАП, и г. Шехо Зимић, технички савјетник за пројекат ЦИЛАП, као и представници институција које ће у будућности користити ове податке. Представницима ФГУ-а и ЦИЛАП-а су уручене захвалнице за подршку пројекту.

Natrag