Studijska posjeta Geodetskoj upravi Republike Slovenije - ФГУ

Новости преглед

Studijska posjeta Geodetskoj upravi Republike Slovenije

15.07.2013 15:19

U okviru projekta „Izgradnja kapaciteta za unapređenje zemljišne administracije i procedura u Bosni i Hercegovini“ (CILAP) izaslanstvo Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove, koje je predvodio ravnatelj Željko Obradović, te Republičke geodetske uprave Republike Srpske boravilo je na studijskom putovanju i edukaciji u Ljubljani od 10. do 13. 7. 2013. godine gdje je posjetilo Geodetsku upravu Republike Slovenije.

Razlog posjeta prije svega je bila prezentacija na temu „Razvoj sustava masovne procjene vrijednosti nekretnina u Sloveniji“, koju je članovima radne skupine potkomponente komponente 5 u okviru CILAP projekta – „Izučavanje procjene vrijednosti nekretnina“ održao mr. Dušan Mitrović, načelnik Odjela za masovnu procjenu vrijednosti nekretnina u Geodetskoj upravi Republike Slovenije.
Predavač je prisutnima iscrpno obrazložio proces razvoja sustava, razvoj zakonske osnove u ovoj oblati, registar cijena, ključna pitanja razvoja u odnosu na stanje u državi, te uporabu vrijednosti iz masovne procjene.

Natrag