Studija posjeta zaposlenika geodetskih uprava - ФГУ

Новости преглед

Studija posjeta zaposlenika geodetskih uprava

26.03.2013 12:42

Tijekom prošlog tjedna, 17. – 23. 3. 2013. godine, predstavnici Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove te Republičke geodetske uprave Republike Srpske su posjetili sjedište državne geodetske uprave Kraljevine Švedske – Lantmäteriet u Gävleu, a cilj posjeta je bio upoznati se s načinom rada Lantmäterieta i s njegovom strukturom.

Studijski posjet je dio novog twinning projekta u Bosni i Hercegovini, koji se odnosi na izgradnju kapaciteta za poboljšanje upravljanja zemljištem i rada u području izmjere i zemljišne administracije.

Zajedničko za većinu izaslanstva je da se nadaju da će twinning projekt dovesti do daljnjeg poboljšanja i razvoja tehnologije i procesa u upravljanju zemljištem.
Tijekom studijskog posjeta izaslanstvo je imalo priliku slušati nekoliko govornika, između mnogih, Bengta Kjellsona (generalni direktor Lantmäterieta), koji je govorio o ulozi Lantmäterieta u zajednici, Tommy Osterberg i Asko Annala su govorili o zakonima i propisima te Ane Hedlund-Birch, koji je održao predavanje o ljudskim resursima.
Boravak izaslanstva je završio u petak posjetom SIDA-i u Stockholmu, gdje se, između ostalog, govorilo o sprječavanju i borbi protiv korupcije te o jednakosti spolova.

Natrag