Sjednica Upravnog odbora projekta IMPULS - ФГУ

Новости преглед

Sjednica Upravnog odbora projekta IMPULS

25.09.2015 16:05

У Будви, Црна Гора, 24. септембра 2015. године одржана је редовна сједница Управног одбора пројекта ИМПУЛС. Овај пројекат подржава активности катастарских и картографских агенција земаља западног Балкана у области инфраструктуре просторних података. Имплементациони партнери у овом пројекту су Лантматеријет (шведска геодетска управа) и Државна геодетска управа Републике Хрватске.

Управни одбор чине директори катастарских и картографских агенција, а сједнице се одржавају два пута годишње.

На сједници се, између осталог, расправљало о статусу реализације пројекта по свим компонентама пројекта и будућим активностима.

Чланови Управног одбора истакли су своје задовољство досадашњом реализацијом пројекта, али се у дискусији назначило и на одређене потребе побољшања садржаја пројекта. Регији западног Балкана потребна је подршка како у едукацији из области инфраструктуре просторних података, али и конкретних учинака у виду пилот-пројеката.

Током сједнице су директори, чланови Управног одбора, поднијели и кратке информације о тренутним активностима у својим агенцијама, са посебним нагласком на потешкоће реализације битних пројеката у сектору земљишне администрације.

Natrag