САСТАНЦИ НАЦИОНАЛНИХ КООРДИНАТОРА И УПРАВНОГ ОДБОРА ИМПУЛС ПРОЈЕКТА - ФГУ

Новости преглед

САСТАНЦИ НАЦИОНАЛНИХ КООРДИНАТОРА И УПРАВНОГ ОДБОРА ИМПУЛС ПРОЈЕКТА

14.04.2016 13:12

Састанци националних координатора и Управног одбора ИМПУЛС пројекта одржани су у Загребу, Република Хрватска, у периоду од 13. до 14. 4. 2016. године. Федералну управу за геодетске и имовинско-правне послове (ФГУ) овом приликом су представљали др Слободанка Кључанин – национална координаторица за Федерацију Босне и Херцеговине, и г. Жељко Обрадовић – директор ФГУ-а и члан Управног одбора ИМПУЛС пројекта.

Дневни ред састанка укључивао је више текућих активности које су овом приликом усаглашаване између агенција учесница пројекта. Такође је разматран статус пројекта у првом кварталу 2016. године, те полугодишњи извјештај имплементације пројекта (новембар 2015. – април 2016.). Састанак за националне координаторе ИМПУЛС пројекта искориштен је примарно за исцрпну расправу о проблемима и приједлозима за унапрјеђење и усаглашавање радног плана за 2016. годину. Овом приликом су такође сви присутни координатори кратким презентацијама упознали своје колеге из региона о текућим активностима, иницијативама и пројектима унутар сваке агенције.

Састанак националних координатора уједно је послужио и као припрема за састанак свих директора агенција за катастар и картографију из региона западног Балкана, који су чланови Управног одбора ИМПУЛС пројекта.

На сједници Управног одбора расправљало се о извјештају о раду за период новембар 2015. –април 2016. године, плану рада за 2016. годину и сарадњи ИМПУЛС пројекта и Еурогеографикса (Eurogeographics). Истакнуто је задовољство реализацијом активности пројекта и договорене су активности за 2016. годину. Посебно је била интересантна дискусија о сарадњи у оквиру ЕЛФ-а (European Location Fremwork), коју су презентовали извршни директор Еурогеографикса Мик Кори и Патрициа Сокацова, менаџер за комуникације у уреду Еурогеографикса.

Сљедећа сједница Управног одбора одржаће се 17. октобра 2016. године у Драчу (Албанија).

Natrag