САСТАНАК У АМБАСАДИ КРАЉЕВИНЕ ХОЛАНДИЈЕ - ФГУ

Новости преглед

САСТАНАК У АМБАСАДИ КРАЉЕВИНЕ ХОЛАНДИЈЕ

07.04.2018 09:48

Представници Федералне управе за геодетске и имовинско-правне послове су заједно са представницима холандске геодетске управе посјетили Амбасаду Краљевине Холандије и састали се са гђом. Лоес Ламмертс, замјеницом шефа мисије Амбасаде, у Сарајеву 6. априла 2018. године. Делегацију Федералне геодетске управе су на челу са директором госп. Жељком Обрадовићем чинили госп. Никола Цвјетковић и гђа. Нина Тавра, а делегацију холандске геодетске управе гђа. Паула Дијкстра, госп. Хаицо ван дер Вегт и госп. Дорус Крусе.

Гђа. Паула Дијкстра је испред холандске геодетске управе информисала присутне о одржаној радионици „НСДИ и ИНСПИРЕ“ те постигнутим резултатима и прикупљеним информацијама. Пројекат „СПАТИАЛ РЕГИОН“ окупља земље из регије; Босна и Херцеговина, Албанија, Косово, Македонија, Србија и Црна Гора, стога је сврха радионице била упознати се са инфраструктуром просторних података, и опћенито стањем земљишне администрације земаља регије.

Директор Федералне геодетске управе, и Предсједавајући Вијећа ИПП ФБиХ госп. Жељко Обрадовић је представио структуру и надлежности Вијећа, те информисао о будућим активностима попут формирања новог Геопортала за ИПП, те одржавања конференције „Дани ИПП Федерације БиХ“ у септембру. Најважнија активност Федералне геодетске управе је засигурно хармонизација података између земљишне књиге и катастра, а до сад је 50% података у потпуности хармонизирано.

Гђа. Лоес Ламмертс је нагласила важност регистроване имовине и усаглашених података при регистровању компанија, узимања зајмова од банака и слично те нагласила важност овога и сличних пројеката који се проводе у Федералној управи за геодетске и имовинско-правне послове.

Natrag