Састанак са представницима Унско-санског кантона у Бихаћу - ФГУ

Новости преглед

Састанак са представницима Унско-санског кантона у Бихаћу

17.03.2015 09:56

Представници Федералне управе за геодетске и имовинско-правне послове (ФГУ), директор Жељко Обрадовић, помоћник директора и шеф Јединице за имплементацију пројекта Регистрација некретнина Неџад Пашалић, инспектор Зијад Џанановић и консултант за земљишну administraciju Едиб Мехмедовић, одржали су радни састанак са представницима Унско-санског кантона.

У име Унско-санског кантона представнике ФГУ су дочекали премијер г. Изудин Сарачевић и министрица правосуђа и управе гђа Сабина Бегановић. Састанку су, такође, присуствовали и предсједници општинских судова и представници општина Бихаћ, Цазин и Велика Кладуша.

Сврха састанка је била првенствено усмјерена на припрему и реализацију активности Пројекта регистрације некретнина у наведеним општинама у периоду 2015. – 2018. године. Кључна активност пројекта односи се на усклађивање података о некретнинама катастра и земљишне књиге и констатовано је да је то веома комплексна и захтјевна активност која захтијева пуни ангажман и укљученост надлежних институција на свим нивоима. Кроз разговор и дискусију на састанку отклоњене су и одређене недоумице те је договорено да се већ у наредним данима крене у реализацију пројектних активности.

Представници ФГУ су, такође, истакли да ће подржати надлежне општинске службе кроз набавку потребне канцеларијске опреме, хардвера, потрошног материјала, као и кроз унапређење и одржавање софтверских рјешења у катастру и земљишној књизи. Да би се додатно помогао рад у земљишнокњижним уредима, ангажоваће се и додатни број дипломираних правника – привремених земљишнокњижних референата током трајања пројекта.

Natrag