САСТАНАК СА ПРЕДСТАВНИЦИМА ТОМИСЛАВГРАДА - ФГУ

Новости преглед

САСТАНАК СА ПРЕДСТАВНИЦИМА ТОМИСЛАВГРАДА

15.02.2023 14:35

Директор Федералне управе за геодетске имовинско-правне послове госп. Жељко Обрадовић и помоћник директора госп. Сеад Хаџић боравили су 15.2.2023. године у Томиславграду и одржали састанак са начелником опћине госп. Иваном Бунтићем и његовим сарадницима. Разговарало се о тренутној реализацији пројеката сектора земљишне администрације на подручју опћине Томиславград.

На подручју опћине су у оквиру пројекта Регистрације некретнина усаглашени катастарски и земљишнокњижни подаци у 16 катастарских опћина те опремљен катастарски уред потребном опремом. Излагање података премјера и катастарског класирања реализира се у три катастарске опћине (Копчевина, Липа II и Селиште) а планирана је припрема за излагање у нове три катастарске опћине (Грабовица, Корита и Присоје). Адресни регистар је у завршној фази, а до јула ове године очекује се завршетак означавања. Такођер се разговарало и о успостави катастра комуналних уређаја за градски дио опћине Томиславград а договорене су активности успоставе овог пројекта. Посебно је анализирана могућност комасације Дувањског поља за шта је потребна посебна анализа катастарске и земљишнокњижне документације али и спремност власника земљишта и представника опћине за припрему и реализацију пројекта.

Овај састанак је послужио као наставак досадашње успјешне сарадње и разговора Федералне управе за геодетске и имовинско-правне послове и представника опћине Томиславград.

Natrag