САСТАНАК СА ПРЕДСТАВНИЦИМА ОПЋИНЕ НЕУМ - ФГУ

Новости преглед

САСТАНАК СА ПРЕДСТАВНИЦИМА ОПЋИНЕ НЕУМ

11.02.2023 18:56

Заједнички састанак представника Федералне управе за геодетске и имовинско-правне послове, Кантоналне управе за геодетске и имовинско-правне послове и представника опћине Неум је одржан у просторијама Кантоналне управе 10.2.2023. године. На састанку су учествовали директор Федералне управе госп. Жељко Обрадовић са помоћницима, господином Сеадом Хаџићем и Гораном Бркићем, начелник опћине Неум госп. Драган Јурковић са сарадницима и директор Кантоналне управе госп. Иван Леско.

Тема састанка је била анализа тренутних активности сектора земљишне администрације у опћини Неум као и пројекција реализације нових пројеката и активности на том пољу. Успјешно је завршен пројекат адресног регистра а завршена је и хармонизација катастарских и земљишнокњижних података за градско подручје. Наставак излагања за одређене катастарске опћине (Чарићи, Доње Храсно I, Доње Храсно II, Горње Храсно, Градац I) је изражено као приоритет а договорене су припреме за излагање катастарске опћине Градац I како би се процес завршио до краја текуће године. По завршетку излагања катастарске опћине Градац I кренуло би се са излагањем преосталих катастарских опћина.

Изражена је и потреба успоставе катастра комуналних уређаја за градско подручје опћине Неум. Израда Програма успоставе катастра комуналних уређаја и одређене техничке припреме бити ће одрађене до краја текуће године а наредне године би се требало кренути са успоставом катастра комуналних уређаја.

Разговарало се и о другим активностима а реализација свих пројеката и активности ће зависити од опћинских капацитета и координације између двају управа и опћине Неум.

Natrag