САСТАНАК СА ПРЕДСТАВНИЦИМА ОПЋИНЕ ИЛИЏА - ФГУ

Новости преглед

САСТАНАК СА ПРЕДСТАВНИЦИМА ОПЋИНЕ ИЛИЏА

14.07.2020 17:06

Састанак са представницима опћине Илиџа је одржан у просторијама Федералне управе за геодетске и имовинско-правне послове 14.7.2020. године. На састанку су учествовали директор управе госп. Жељко Обрадовић, помоћник директора госп. Неџад Пашалић, помоћник у Служби за имовинско-правне, стамбене, геодетске послове и катастар некретнина опћине Илиџа госп. Јасмин Володер и шеф одсјека за катастар гђа Џемила Врућак.

Разлог одржавања састанка је пресјек тренутног стања сектора земљишне администрације у опћини Илиџа те проналазак рјешења за побољшање ажурности података катастарске и земљишнокњижне евиденције. Истакнута је потреба ажурирања катастарских података а договорени су и кораци гледе усаглашавања катастарских и земљишнокњижних података у двије катастарске опћине ( к.о. Храсница и к.о. Бутмир) чиме би и опћина Илиџа постала корисник пројекта „Регистрација некретнина“ у који је досад укључено 56 опћина а финансира се кредитним средствима Свјетске банке.

На састанку је истакнуто задовољство завршеним активностима на пројекту Адресног регистра, те истакнута потреба веће ангажованости на пројекту успоставе Регистра цијена некретнина те покретања и пројекта успоставе дигиталног архива у опћини Илиџа.

Natrag