САСТАНАК СА ГРАДОНАЧЕЛНИКОМ ГРАДА ЗЕНИЦЕ И САРАДНИЦИМА - ФГУ

Новости преглед

САСТАНАК СА ГРАДОНАЧЕЛНИКОМ ГРАДА ЗЕНИЦЕ И САРАДНИЦИМА

14.02.2018 10:14

У просторијама Градске управе Града Зенице је 13. фебруара 2018. године одржан састанак представника Федералне управе за геодетске и имовинско-правне послове и ЦИЛАП пројекта са градоначелником Града Зенице госп. Фуадом Касумовићем и сарадницима.

Тема разговора била је имплементација тренутних и припрема нових пројеката у Граду Зеници, прије свега пројеката које имплементира Федерална управа за геодетске и имовинско-правне послове уз подршку ЦИЛАП пројекта, а нагласак је на активностима успоставе Регистра цијена некретнина и Адресног регистра. Директорица ЦИЛАП пројекта гђа. Анђа Зимић је представила предности наведених регистара како за јавне органе власти, тако и за грађане и друге заинтересоване стране у Федерацији БиХ.

Координатор ЦИЛАП пројекта за ФБиХ госп. Денис Табучић је присутнима презентирао и апликацију Регистра цијена некретнина те процес прикупљајања тржишних података о некретнинама с помоћу записника. На састанку су договорене и предстојеће активности, које подразумијевају почетак успоставе Регистра цијена некретнина у Граду Зеници.

Градоначелник Града Зенице госп. Фуад Касумовић је изразио задовољство посјетом представника Федералне управе за геодетске и имовинско-правне послове и ЦИЛАП пројекта те спремност за приступање имплементацији ових пројеката.

Natrag