САСТАНАК ПРЕДСТАВНИКА ФЕДЕРАЛНЕ ГЕОДЕТСКЕ УПРАВЕ СА ПРЕДСТАВНИЦИМА ГРАДА МОСТАРА - ФГУ

Новости преглед

САСТАНАК ПРЕДСТАВНИКА ФЕДЕРАЛНЕ ГЕОДЕТСКЕ УПРАВЕ СА ПРЕДСТАВНИЦИМА ГРАДА МОСТАРА

21.12.2021 21:37

Састанак на којем су учествовали директор Федералне управе за геодетске и имовинско - правне послове госп. Жељко Обрадовић са сарадницима, градоначелник Града Мостара др.сц. Марио Кордић и предсједник Градског вијећа Града Мостара госп. Салем Марић са сарадницима, је одржан 21.12.2021. године у просторијама Федералне управе за геодетске и имовинско-правне послове.

На састанку се разговарало о тренутним активностима и пројектима сектора земљишне администрације који се реализују и који се планирају реализовати на подручју Града Мостара.

Као приоритетна активност од интереса за Град Мостар овом приликом је истакнуто усклађивање података земљишне књиге и катастра. Обзиром да је од Свјетске Банке одобрено временско продужење Пројекта регистрације некретнина који се тренутно проводи кроз додатно финансирање, детаљно су разматране могућности укључивања градских подручја (к.о. Мостар 1 и к.о. Мостар 2) у активности пројекта током 2022. године. Као приоритетна активност је идентифицирано и излагање података премјера и катастарског класирања на јавни увид и стављање у службену употребу, и то за најмање 3 катастарске опћине.

Током састанака су усаглашене заједничке активности Федералне управе и Града Мостара а које ће за резултат имати покретање процеса излагања на јавни увид података премјера током 2022. године. Кренуле су и активности гледе успоставе катастра комуналних водова, дигиталног архива и адресног регистра.

Изражено је задовољство досадашњом сарадњом с обје стране а договорене су и смјернице, рокови и међусобне обавезе за имплементацију пројеката у наредном периоду.

Natrag