Састанак националних координатора ИМПУЛС пројекта - ФГУ

Новости преглед

Састанак националних координатора ИМПУЛС пројекта

23.02.2017 09:03

У сједишту шведске геодетске управе Лантматериет (Гавле, Шведска) је у периоду од 21. до 22. фебруара 2017. године одржан састанак националних координатора ИМПУЛС пројекта. На састанку су разматране информације са посљедњег Управног одбора ИМПУЛС пројекта, одржаног у Загребу у децембру прошле године. Такође се дискутовало о новим акционим плановима ИМПУЛС пројекта сваке геодетске управе појединачно за период 2017. – 2018. године и њихову укључивању у заједничке активности пројекта. Све наведене активности биће финансиране преосталим средствима буџета ИМПУЛС пројекта. Након дефинисања активности и увида у преостала финансијска средства утврђена је методологија праћења будућих активности ИМПУЛС пројекта.

С обзиром на то да се ближи крај имплементације овог пројекта, разматрале су се могућности за нови пројекат који би обухватио све геодетске агенције западног Балкана.

Другог дана се разговарало о важности испуњавања циљева ИМПУЛС пројекта, међу којима се истиче успостављање националног дискавери-сервиса, те о будућим корацима везаним за успостављање националних геопортала. Такође је наглашена важност одржавања постојеће регионалне мреже и након завршетка ИМПУЛС пројекта.

Састанак је окончан израдом плана будућих националних радионица и других догађаја те доношењем закључака састанка националних координатора. У име Федерације Босне и Херцеговине, као представница Федералне управе за геодетске и имовинско-правне послове, састанку је присуствовала доц. др Слободанка Кључанин.

Natrag