Састанак националних координатора и Управног одбора ИМПУЛС пројекта - ФГУ

Новости преглед

Састанак националних координатора и Управног одбора ИМПУЛС пројекта

12.04.2017 22:25

Редовни тромјесечни састанак националних координатора и Управног одбора ИМПУЛС пројекта одржан је 11. и 12. априла 2017. године у Загребу. Састанак је организовао водитељ пројекта – шведска геодетска управа Лантматериет, у сарадњи са млађим партнером у пројекту – Државном геодетском управом Републике Хрватске.

На састанку је разматран Нацрт полугодишњег извјештаја о имплементацији пројекта, који се подноси Шведској агенцији за међународну сарадњу и развој – СИДА. У оквиру извјештаја разматран је и буџет планиран до завршетка ИМПУЛС пројекта (крај 2018. године).

Проведена је и дискусија о заједничким активностима у вези са акционом плановима појединачних геодетских агенција Западног Балкана у оквиру ИМПУЛС пројекта. Дефинисан је и датум одржавања десете регионалне конференције, која ће се одржати у Скопју у организацији Агенције за катастар некретнина Македоније – АРЕЦ.

Једна од важнијих тачки састанка, праћена конструктивном дискусијом, била је планирање сљедећег пројекта који ће се наставити на основу резултата постигнутих у оквиру ИМПУЛС пројекта.

У име Федералне управе за геодетске и имовинско-правне послове састанку су присуствовали директор Управе г. Жељко Обрадовић и национална координаторица ИМПУЛС пројекта доц. др Слободанка Кључанин.

Natrag