Регистар цијена некретнина – представљање апликације у Општини Тешањ - ФГУ

Новости преглед

Регистар цијена некретнина – представљање апликације у Општини Тешањ

20.04.2017 11:27

У просторијама Општине Тешањ, 19. 4. 2017. године, одржан је састанак у циљу наставка успјешне сарадње и реализације активности на компоненти 3 пројекта ЦИЛАП – „Подршка успостављању регистра цијена некретнина“, коју проводи Федерална управа за геодетске и имовинско-правне послове у сарадњи са Порезном управом Федерације БиХ.

Састанку су присуствовали представници општинске Службе за катастар, урбанизам и имовинско-правне послове, чланови Комисије за процјену вриједности некретнина и представници Порезне управе Федерације БиХ.

На почетку састанка присутнима су се обратили гђа Анђа Зимић, директорица ЦИЛАП пројекта, и г. Суад Хускић, начелник Општине Тешањ, а обуку у вези са кориштењем апликације „Регистар цијена некретнина“ је водила гђа Јелена Зелић, координаторица компоненте испред Федералне управе за геодетске и имовинско-правне послове. Присутни су се упознали сa процесом уноса података и корацима које треба провести у склопу ове активности. У ту сврху представљен је организациони и процесни модел који укључује прикупљање података помоћу записника општинске комисије и унос у апликацију „Регистар цијена некретнина“. Обуку уноса података из записника у апликацију заједно са будућим корисницима провела је гђа Ведрана Вучић. На састанку су договорене и наредне активности које подразумијевају припремну фазу и почетак успостављања „Регистра цијена“ у Општини Тешањ.

Natrag