РЕДОВНА ГОДИШЊА РЕГИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЈА О КАТАСТРУ И ИНФРАСТРУКТУРИ ПРОСТОРНИХ ПОДАТАКА ОДРЖАНА У СКОПЉУ - ФГУ

Новости преглед

РЕДОВНА ГОДИШЊА РЕГИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЈА О КАТАСТРУ И ИНФРАСТРУКТУРИ ПРОСТОРНИХ ПОДАТАКА ОДРЖАНА У СКОПЉУ

09.06.2017 11:05

Редовна Годишња регионална конференција о катастру и инфраструктури просторних података одржана је 8. и 9. јуна 2017. године у Скопљу. Овогодишње засједање је десето по реду, почевши од 2008. године када је у Опатији одржана конституирајућа прва регионална конференција о катастру и инфраструктури просторних података.

Чланице регионалне конференције су катастарске и картографске агенције југоисточне Европе (Словенија, Хрватска, Босна и Херцеговина, Србија, Косово, Црна Гора, Македонија и Албанија), а од ове године и геодетска управа Бугарске као нова чланица. Овогодишња конференција је, осим представника катастарских и картографских агенција, окупила и представнике приватног сектора, геодетских друштава, комора и представнике универзитета.

Гости овогодишње конференције су били и представници геодетских управа Шведске, Норвешке и Холандије, као и представници ЦЛГЕ-а (Council of European Geodetic Surveyors).

Током конференције анализиране су тренутне активности у сектору земљишне администрације у региону, са посебним акцентом на сарадњу геодетских институција, приватног и образовног сектора. Посебна тема су били разговори с представницима донатора у вези са наставком досадашњих пројеката, као и могућим новим пројектима у сектору земљишне администрације.

У име Федералне управе за геодетске и имовинско-правне послове на конференцији су учествовали директор г. Жељко Обрадовић, који је на посебно организованом округлом столу говорио о тренутном стању и визијама геодетског сектора у ФБиХ, те г. Недим Хаџиосмановић, који је презентовао досадашње активности и очекивања Федералне управе за геодетске и имовинско-правне послове.

Natrag