Реализација пројекта комасације у опћини Равно - ФГУ

Новости преглед

Реализација пројекта комасације у опћини Равно

11.08.2018 17:37

Директор Федералне управе за геодетске и имовинско-правне послове господин Жељко Обрадовић је посјетио Опћину Равно с циљем увида у стање реализације пројекта комасације у Попову пољу. Наиме, Федерална управа за геодетске и имовинско-правне је у сарадњи са Управом за геодетске и имовинско-правне послове Херцеговачко-Неретванског кантона и опћином Равно, покренула пројекат комасације Попова поља с циљем стварања повољнијих услова за пољопривредну производњу у овом дијелу Босне и Херцеговине.

Опћина Равно је препознала предност за своје грађане у овој активности јер је пољопривреда једна од основа укупног развоја ове опћине. Представник Кантоналне управе за геодетске имовинско-правне послове господин Аделко Крмек и водитељ катастарског уреда опћине Равно господин Драган Пролета су презентирали одрађене активности реализације пројекта комасације у Опћини Равно. До сада је пројектом комасације у Поповом пољу обухваћено око 450 хектара.

Влада Федерације БиХ је додатно обавезала Федерално министарство пољопривреде и Федералну Управу за геодетске имовинско-правне послове да додатним финансијским средствима потакну пројекте комасације у Федерације БиХ. Вриједи истакнути реализацију пројеката комасације у опћинама Орашје и Оџак гђе се завршавају започете предратне активности на преко 6000 ха пољопривредног земљишта, а од ове су године пројектима комасације обухваћене и опћине Груде и Бихаћ.

Natrag