Развој људских ресурса - ФГУ

Новости преглед

Развој људских ресурса

05.04.2019 13:35

У складу са планираним активностима ЦИЛАП пројекта у периоду од 2.до 04.04.2019.године у Мостару је одржана радионица у оквиру које је настављен рад на изградњи капацитета људских ресурса (ХР) давањем подршке имплементацији ХР стратегија геодетских управа.

Ово је прва радионица која је одржана заједничким напорима ЦИЛАП и норвешког донаторског пројекта а у циљу осигурања одрживости до сада постигнутих резултата у пољу ХР. Радионицу су водили стручњаци из норвешке управе за картографију- Картверкет, госп. Ханс Петтер Карлсен, директор ођељења за људске ресурсе и гђа Анне Кристин Фриволд, савјетник.

Стручњаци су одржали презентације о Картверкет-у и позицији ођељења за људске ресурсе, о шест парадокса ХР, стратешком управљању компетенцијама, искуствима Картверкет-а и управљању конфликтима.

Групни практични рад представника геодетских управа је укључио презентацију и евалуацију тренутног стања у погледу ХР примјеном шест парадокса и вјежбом за стратешко управљање компетенцијама.

Синергија ЦИЛАП и норвешког донаторског пројекта се показала као изузетно корисна, а ангажовањем стручњака из Норвешке је омогућено да геодетске управе, осим шведских, сагледају и норвешка искуства. Заједнички је закључак да би овакав вид сарадње требало даље развијати и у свим другим областима у којима ЦИЛАП и норвешки донаторски пројекат подржавају унапређење земљишне администрације у Босни и Херцеговини.

Natrag