РАДНИ САСТАНАК СА ПРЕДСТАВНИЦИМА МИНИСТАРСТВА УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА САРАЈЕВСКОГ КАНТОНА - ФГУ

Новости преглед

РАДНИ САСТАНАК СА ПРЕДСТАВНИЦИМА МИНИСТАРСТВА УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА САРАЈЕВСКОГ КАНТОНА

02.10.2018 15:19

У организацији Федералне управе за геодетске и имовинско-правне послове, Министарства унутрашњих послова Сарајевског кантона и ЦИЛАП пројекта 2. октобра 2018. године је одржан радни састанак у просторијама Федералне управе за геодетске и имовинско-правне послове, са циљем дефинирања модалитета сарадње и размјене катастарских и адресних података.

Састанку су назочили представници Министарства, испред Федералне геодетске управе господин Неџад Пашалић, помоћник директора у Сектору за геоинформатику, господин Денис Табучић упосленик Сектора за геоинформатику и координатор ЦИЛАП пројекта за Федерацију БиХ, те Жељка Колобарић координаторица радне групе за успоставу Адресног регистра у Федерацији БиХ.

Разматране су могућности за формалну дистрибуцију катастарских и адресних података Министарству као заинтересованој страни. Представници Министарства дали су и формалну подршку успостави Адресног регистра, те истакли важност регистра за пријаву пребивалишта грађана. Договорено је предузимање корака на дефинирању опсега и детаља уговора, чиме ће се створити основа за преузимање података, након чега ће услиједити приступи изради одговарајућих е-сервиса.

Као резултат састанка договорене су смјернице будуће сарадње на којима ће се интензивно радити с обе стране.

Natrag