Радни састанак са представницима Града Зенице - ФГУ

Новости преглед

Радни састанак са представницима Града Зенице

30.07.2019 11:44

Радни састанак у циљу формализовања сарадње и реализације активности на пољу успоставе Адресног регистра Града Зенице, те на тему имплементације већег броја пројеката Федералне управе у Граду Зеници одржан је 29.7.2019. године. На састанку су учествовали госп. Фуад Касумовић градоначелник града Зенице, са својим сарадницима, госп. Жељко Обрадовић директор Федералне управе и гђа Жељка Колобарић, координаторица радне групе за успоставу Адресног регистра у Федерацији БиХ.

Представници Града упознати су са уговорним обавезама и активностима на пројекту успоставе Адресног регистра а истакнуте су и предности које ће донијети успостава Адресног регистра. Крајњи циљ ЦИЛАП пројекта је увођење јединственог система за вођење Адресног регистра, чиме би добили вођење адреса на јединствен, функционалан и уређен начин, са прикупљањем свих података у централну базу, као и активан рад на одређивању кућних бројева, насеља и улица.

Након презентације активности на пројекту услиједило је формализовање сарадње потписивањем Уговора о заједничким обавезама при успостави и одржавању података Адресног регистра, те Уговора о сарадњи на подручју дијељења података Адресног регистра. Такођер је истакнут значај проведбе усаглашавања података катастра и земљишне књиге у оквиру Пројекта регистрације некретнина Федерације БиХ, те активности Регистра цијена некретнина у оквиру ЦИЛАП пројекта.

Као резултат састанка су договорене смјернице будуће сарадње на којој ће се интензивно радити с обе стране.

Natrag