Радна посјета представника ЕуроГеограпхицса - ФГУ

Новости преглед

Радна посјета представника ЕуроГеограпхицса

19.02.2020 12:27

Руководитељица пословања и управљања удружењем, гђа Саллие Паyне Снелл и гђа Патрициа Сокацова менаџер за комуникацију са чланицама, су посјетиле Федералну управу за геодетске и имовинско-правне послове у периоду од 17. до 19.02.2020. године. Представници Управе предвођени директором, госп. Жељком Обрадовићем су представили тренутне пројекте и активности Управе а радна посјета је везана за припрему надолазеће годишње скупштине ЕуроГеограпхицса у Сарајеву текуће године. Извршен је увид у смјештајне, конгресне и друге капацитете који ће бити на располагању за одржавање годишње скупштине, а детаљно је размотрен пројектни план.

Опћа скупштина ЕуроГеограпхицса – европске асоцијације агенција надлежних за картографију, катастар и регистрацију некретнина, након Беча (2017.) Прага (2018.) и Манчестера (2019.) ће се одржати у Босни и Херцеговини у периоду од 04. до 06.10.2020. године. Годишња скупштина ЕуроГеограпхицса је догађај који окупља руководство свих надлежних европских картографских и катастарских агенција, као и представнике других европских организација које имају значајан утицај на пољу управљања геоинформацијама. ЕуроГеограпхицс тренутно окупља 64 катастарске и картографске агенције из 44 државе Европске регије.

Скупштина ЕуроГеограпхицса један је у најбитнијих догађаја у календару сектора који се бави управљањем геопросторним подацима, те велико признање за Федералну управу за геодетске и имовинско-правне послове и јединствена прилика за промоцију Босне и Херцеговине и њезиних вриједности.

Natrag