РАДИОНИЦА ЗА РУКОВОДИОЦЕ ЗЕМЉИШНОКЊИЖНИХ УРЕДА И ЗЕМЉИШНОКЊИЖНЕ РЕФЕРЕНТЕ ОДРЖАНА У НЕУМУ - ФГУ

Новости преглед

РАДИОНИЦА ЗА РУКОВОДИОЦЕ ЗЕМЉИШНОКЊИЖНИХ УРЕДА И ЗЕМЉИШНОКЊИЖНЕ РЕФЕРЕНТЕ ОДРЖАНА У НЕУМУ

10.09.2019 16:45

Радионица/радно дружење за руководиоце земљишнокњижних уреда и земљишнокњижне референте је одржана у Неуму 5. и 6.9.2019. у склопу проведбе Пројекта регистрације некретнина

На радионици су учествовали представници земљишнокњижних уреда из Опћинских судова у Тешњу, Грачаници, Горажду, Мостару, Ливну, Тузли, Живиницама, Чапљини, Завидовићима, Зеници, Сарајеву, Високом, Травнику, Читлуку и Љубушком.

На почетку је све поздравио гдин. Неџад Пашалић, руководилац Јединице за имплементацију Пројекта регистрације некретнина и презентирао тренутне и будуће активности Федералне управе за геодетске и имовинско-правне послове када је у питању земљишнокњижна администрација, након чега је радионицу наставила водити гђа. Слађана Лозанчић, консултантица за земљишнокњижну администрацију у Јединици.

Тема радионице је била размјена искустава у поступањима у предметима новог успостављања земљишне књиге, с посебним нагласком на рјешавање различитих категорија предмета за некретнине за које је упис у земљишној књизи старог премјера Државна својина и слично, а за које је провјером утврђено да се ради о грађевинском, пољопривредном или шумском земљишту. Након разговора на радионици на наведене теме је договорен заједнички начин поступања за различите категорије предмета.

Natrag