Радионица у склопу ЦИЛАП пројекта “Праћење имплементације и подршка стручњака у анализи података Регистра цијена некретнина” - ФГУ

Новости преглед

Радионица у склопу ЦИЛАП пројекта “Праћење имплементације и подршка стручњака у анализи података Регистра цијена некретнина”

16.11.2018 16:34

У складу са планираним активностима ЦИЛАП пројекта у периоду од 12. до 16. новембра 2018. године у Требињу је одржана радионица у оквиру 3 компоненте: Подршка успостави Регистра цијена некретнина. Радионицу је водила гђа Марија Рашковић, експерт из Србије и госп. Ханс Сöдерблом, експерт из Шведске из ове области.

Током првог дана радионице су представници УСАИД ФАР пројекта, гђа Џелила Крамер и госп. Адмир Ченгић представили активности споменутог пројекта. На радионици је установљено да је сарадња између пројеката неопходна ради постизања још јачих резултата и методолошки подржале геодетске управе у проведби активности Регистра цијена некретнина у БиХ.

Радне групе су представиле стручњацима извршене активности те радиле на рјешавању препрека/ специфичности за имплементацију, њихово рјешавање и прикупљање квалитетних података.

Циљ радионице је био и да радне групе презентују урађене анализе пољопривредног тржишта на основу прикупљених података. Извршен је преглед обима тржишта, учешћа различитих подтржишта и врста продаја, те колико се унесених података може искористити за даљње анализе.

Током радионице је пружена подршка од стране стручњака при анализи података (размјена искуства и упуте), дате су инструкције и обука везана за методологију анализе тржишта пољопривредног тржишта, те упуте за практичну анализу. На радионици су радним групама такођер дате и смјернице за планирање даљњег рада у 2019. години узимајући у обзир трајање пројекта.

Natrag