Projekt Registracije nekretnina – primopredaja geodetske opreme - ФГУ

Новости преглед

Projekt Registracije nekretnina – primopredaja geodetske opreme

28.10.2014 12:47

У просторијама Федералне управе за геодетске и имовинско-правне послове је 27. 10. 2014. године извршена примопредаја сателитских пријемника и тоталних станица, који су набављени у оквиру реализације Пројекта регистрације некретнина, који Федерална управа за геодетске и имовинско-правне послове проводи путем кредитних средстава Свјетске банке. Опрема (18 ГНСС уређаја и 8 тоталних станица) је набављена путем суфинансирања са локалним јединицама самоуправе и намијењена је општинским службама надлежним за послове одржавања премјера и катастра некретнина.
Директор Федералне управе за геодетске и имовинско-правне послове г. Жељко Обрадовић је све присутне представнике општинских служби у свом поздравном говору упознао са тренутним активностима и пројектима које Федерална управа за геодетске и имовинско-правне послове реализује, а највише занимања присутни су показали за нови пројекат Свјетске банке који проводи Управа (Пројекат регистрације некретнина), те је вођена кратка и конструктивна дискусија на тему израде и усвајања закона о измјери и регистру некретнина и будућег уређења институција земљишне администрације у ФБиХ.
Представници општина које су обухваћене овом набавком су истакли захвалност и подршку будућим пројектима овог типа. Наведени сателитски пријемници су намијењени за рад у мрежи перманентних станица те представљају најмодерније достигнуће технологије у овој области. Тачност коју инструменти уз помоћ мрежних корекција достижу је испод 2 цм. Такође, обезбијеђена је и техничка подршка у периоду од двије године. Добављачи опреме „Геоком“ д.о.о. и Геовилд д.о.о. ће према потписаном уговору бити доступни за пружање додатне помоћи и одржавање обука за рад на споменутом инструментарију.
Општине обухваћене овом пројектном активношћу су:
1. Градачац
2. Кладањ
3. Тузла
4. Орашје
5. Оџак
6. Илиџа
7. Вогошћа
8. Мостар
9. Бугојно
10. Травник
11. Фојница
12. Добој Југ
13. Високо
14. Љубушки
15. Нови Град
16. Прозор – Рама
17. Фојница
18. Олово
19. Сребреник
20. Купрес
21. Лукавац
22. Сански Мост.

Natrag