ПРИПРЕМНИ САСТАНАК ЗА ДЕВЕТУ ФАЗУ ПРОЈЕКТА РЕГИСТРАЦИЈЕ НЕКРЕТНИНА - ФГУ

Новости преглед

ПРИПРЕМНИ САСТАНАК ЗА ДЕВЕТУ ФАЗУ ПРОЈЕКТА РЕГИСТРАЦИЈЕ НЕКРЕТНИНА

22.10.2019 12:04

Припремни састанак са представницима опћинских судова и опћина/градова, чије су катастарске опћине предложену за фазу IX у реализацији Пројекта регистрације некретнина је одржан 21.10.2019. године у просторијама Федералне управе за геодетске и имовинско-правне послове.

На почетку састанка присутнима су се обратили госп. Жељко Обрадовић, директор Федералне управе за геодетске и имовинско-правне послове и госп. Неџад Пашалић, помоћник директора и руководилац Јединице за имплементацију РЕРП пројекта, који су том приликом упознали присутне о свим активностима Федералне управе за геодетске и имовинско-правне послове везаним за реализацију Пројекта регистрације некретнина, а након тога су госп. Мурис Ајановић, консултант за катастар у Јединици и гђа. Слађана Лозанчић, консултантица за земљишнокњижну администрацију у Јединици, презентирали присутнима обавезе свих судионика у реализацији Пројекта и указали на неке кључне ставке приликом реализације Пројекта.

На састанку су учествовали представници из Опћинских судова у Травнику, Грачаници, Високом, Какњу, Завидовићима, Зеници, Лукавцу, Калесији, Горажду, Мостару, Чапљини и Великој Кладуши, те представници Опћина/Градова Грачаница, Какањ, Лукавац, Равно, Чапљина, Калесија, Бусовача, Велика Кладуша, Столац, Бреза, Вареш, Горажде, Фоча и Мостар.

Након одржаног састанка свим опћинским судовима и опћинама/градовима који су предложени за фазу IX реализације Пројекта регистрације некретнина ће бити достављени приједлози Споразума о заједничкој имплементацији активности на систематском ажурирању података о некретнинама између евиденција катастра и земљишне књиге, а након потписивања Споразума услиједит ће даљње активности у сврху реализације фазе IX у Пројекту регистрације некретнина.

Natrag