13.10.2015. godine održan pripremni sastanak u svrhu realizacije projekta usklađivanja katastra i zemljišnih knjiga - ФГУ

Новости преглед

13.10.2015. godine održan pripremni sastanak u svrhu realizacije projekta usklađivanja katastra i zemljišnih knjiga

14.10.2015 10:56

У просторијама Федералне управе за геодетске и имовинско-правне послове 13. 10. 2015. године одржан је припремни састанак у вези са наставком реализације Пројекта регистрације некретнина.

Састанак су водили г. Жељко Обрадовић, г. Неџад Пашалић и г. Иван Леско, а учествовали су представници општинских судова и општина, који су планирани за 5. фазу усклађивања података катастра и земљишне књиге, и то представници из општинских судова у Сарајеву, Бугојну, Травнику, Високом, те из општина Нови Травник, Доњи Вакуф, Вареш, Нови Град Сарајево, Бусовача, Усора, Бреза, Илиџа, Високо, Витез и Травник.

На састанку је презентиран садржај пројекта усклађивања података катастра и земљишне књиге, те обавезе које предстоје општинским судовима и општинама, након чега је услиједила дискусија на којој су активно разматрана сва питања и приједлози учесника скупа, првенствено за саму реализацију активности пројекта.

Као један од закључака састанка, а који је произашао кроз расправу, јесте да је на даљњој реализацији усклађивања података катастра и земљишне књиге неопходна континуирана сарадња учесника пројекта, тј. општинских судова и општина.

Natrag