ПРИМОПРЕДАЈА ГЕОДЕТСКЕ ОПРЕМЕ - ФГУ

Новости преглед

ПРИМОПРЕДАЈА ГЕОДЕТСКЕ ОПРЕМЕ

22.02.2023 13:15

У просторијама Федералне управе за геодетске и имовинско-правне послове је 22. фебруара 2023. године организовано преузимање геодетске опреме. Предметна опрема је осигурана из средстава Пројекта регистрације некретнина- Додатно финансирање (РЕРП АФ), који се финансира кредитним средствима Међународне Банке за обнову и развој - ИБРД. Федерална управа за геодетске и имовинско-правне послове и јединице локалне самоуправе су учествовале у суфинансирању набавке геодетске опреме (ГНСС).

Успјешно је завршена процедура јавне набавке геодетске опреме која се путем заједничког финансирања набављена за потребе опћинских/градских служби надлежних за геодетске послове и катастар некретнина те Федералну управу за геодетске и имовинско-правне послове, а овлаштени представници јединица локалне самоуправе (Град Грачаница, Опћина Бугојно, Град Цазин и Град Орашје) и Федералне управе су потписали цертификате о примопредаји опреме и преузели 6 ГНСС уређаја.

Осим ГНСС опреме у наредном периоду се очекује испорука тоталних станица за шест јединица локалне самоуправе ( Град Тузла, Опћина Травник, Град Бихаћ, Град Посушје, Опћина Завидовићи и Опћина Лукавац).

Опрема је набављена у циљу ефикаснијег и бољег функциониcања служби надлежних за геодетске послове и катастар некретнина јединица локалне самоуправе и Федералне управе за геодетске и имовинско-правне послове.

Natrag