Prezentacija modela podataka - ФГУ

Новости преглед

Prezentacija modela podataka

29.01.2013 17:25

Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove je nakon uspješne realizacije projekta izrade Modela podataka katastra nekretnina, koji je bio osnova za uspješnu provedbu jedinstvenog softvera za katastar Federacije BiH, u 2012. godini pristupila i projektima izrade Kartografskog modela podataka i Modela podataka katastra komunalnih uređaja.

Navedeni projekti su uspješno započeti i završeni tijekom 2012. godine te je 23. 1. 2013. u prostorijama velike dvorane Općine Stari Grad napravljena i prezentacija spomenutih modela podataka.

Prisutnim predstavnicima općina, ministarstava, kantonalnih uprava, javnih i komunalnih poduzeća te drugim pozvanim gostima u uvodnom govoru obratio se ravnatelj Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove gosp. Željko Obradović te ih upoznao s mnogobrojnim uspješnim aktivnostima Uprave u prethodnim godinama i informirao ih o planiranim projektima sa Svjetskom bankom i Lantmäterietom – švedskom agencijom za katastar, mapiranje i zemljišnu administraciju.

Pomoćnik ravnatelja u Sektoru za geoinformatiku gosp. Nedžad Pašalić je prisutne goste upoznao s tijekom pripreme, izradom modela i načinima kontrole izrađenih modela podataka, a zatim je prof. dr. Zdravko Galić održao i prezentaciju Kartografskog modela podataka i Modela podataka katastra komunalnih uređaja.

Bitno je napomenuti da su pri izradi modela korišteni važeći međunarodni standardi i naputci INSPIRE direktive.

Modele podataka možete preuzeti sa narednih linkova:

Natrag