ПРЕЗЕНТАЦИЈА СТРУЧНОГ РАДА НА КОНФЕРЕНЦИЈИ МЕЂУНАРОДНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ ГЕОДЕТА (ФИГ) ЗА 2017. ГОДИНУ - ФГУ

Новости преглед

ПРЕЗЕНТАЦИЈА СТРУЧНОГ РАДА НА КОНФЕРЕНЦИЈИ МЕЂУНАРОДНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ ГЕОДЕТА (ФИГ) ЗА 2017. ГОДИНУ

01.06.2017 11:19

Predstavnici FGU i CILAP-a  sa predsjednicom FIG-a g-đom Chryssy Potsiou

На годишњој конференцији Међународне организације геодета (International Federation of Surveyors – FIG) за 2017. годину, која је одржана у Хелсинкију, Финска, презентован је стручни рад „Имплементација клијентски оријентисаних катастарских сервиса, искуства и научене лекције у Федерацији Босне и Херцеговине“. Аутори стручног рада су г. Жељко Обрадовић, г. Неџад Пашалић и г. Денис Табучић.

Презентација стручног рада је одржана 31. 5. 2017. године током сесије спонзорисане од стране Свјетске банке и Међународне организације геодета под називом „Успјешне приче из источне Европе у развоју система земљишне администрације“. Сесијом је предсједавала др Криси Потсиоу, предсједница Међународне организације геодета.

Стручни рад описује имплементацију клијентски оријентисаних катастарских сервиса у Федерацији Босне и Херцеговине, који су углавном омогућени имплементацијом јединственог система за одржавање катастра података. Успјешна имплементација тог система је регионално и међународно призната, а сматра се примјером најбоље праксе у системима земљишне администрације. Федерална управа за геодетске и имовинско-правне послове постепено, помоћу информационих технологија, ради на побољшању и других услуга. Рад је у пуном тексту (енглески језик) могуће преузети са службене странице конференције Међународне организације геодета за 2017. годину на линку: http://www.fig.net/fig2017/technical_program.htm

Natrag