ПРЕЗЕНТАЦИЈА ПРОЈЕКТА РЕГИСТРАЦИЈЕ НЕКРЕТНИНА – САРАЈЕВО - ФГУ

Новости преглед

ПРЕЗЕНТАЦИЈА ПРОЈЕКТА РЕГИСТРАЦИЈЕ НЕКРЕТНИНА – САРАЈЕВО

21.12.2016 13:44

У Сарајеву је у периоду од 19. до 20. децембра 2016. године одржана презентација Пројекта регистрације некретнина (РЕРП).

Презентација пројекта је подијељена у два дијела. Првог дана презентација је била намијењена јавним правобраниоцима и службеницима из општинских служби за геодетске послове, имовинскоправне послове, просторно уређење и грађење из свих општина Кантона Сарајево и Босанско-подрињског кантона, а други дан представницима порезних канцеларија, банака, федералних и кантоналних министарстава, нотарима и адвокатима с подручја Кантона Сарајево и Босанско-подрињског кантона.

Презентацију је отворио директор Федералне управе за геодетске и имовинско-правне послове г. Жељко Обрадовић, а г. Неџад Пашалић, руководилац Јединице за имплементацију Пројекта регистрације некретнина, је представио активности Пројекта, посебно по компонентама. Г. Иван Леско и г. Мурис Ајановић, консултанти за катастар, гђица Слађана Катић, консултантица за земљишну администрацију, гђа Дијана Бркић, руководитељица Земљишнокњижног уреда Општинског суда у Тешњу, те г. Дино Аличић, руководилац Земљишнокњижне канцеларије Општинског суда у Завидовићима, такође су се обратили присутнима, сватко са аспекта свог подручја активности у Пројекту.

Циљ презентације је приближити активности Пројекта представницима општинских органа, порезних канцеларијама, нотарима, адвокатима и другима представницима активности Пројекта, кључна питања која се односе на њихово подручје дјеловања, у сврху активнијег учествовања у имплементацију Пројекта регистрације некретнина.

Natrag