ПРЕУЗИМАЊЕ ГЕОДЕТСКЕ ОПРЕМЕ У ПРОСТОРИЈАМА ФЕДЕРАЛНЕ УПРАВЕ ЗА ГЕОДЕТСКЕ И ИМОВИНСКО-ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ - ФГУ

Новости преглед

ПРЕУЗИМАЊЕ ГЕОДЕТСКЕ ОПРЕМЕ У ПРОСТОРИЈАМА ФЕДЕРАЛНЕ УПРАВЕ ЗА ГЕОДЕТСКЕ И ИМОВИНСКО-ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ

20.05.2022 11:17

У просторијама Федералне управе за геодетске и имовинско-правне послове је 19. маја 2022. године организовано преузимање геодетске опреме. Предметна опрема је осигурана из средстава Пројекта регистрације некретнина- Додатно финансирање (РЕРП АФ), који се финансира кредитним средствима Међународне Банке за обнову и развој - ИБРД. Федерална управа за геодетске и имовинско-правне послове и наведене опћине су учествовале у суфинансирању набавке геодетске опреме (ГНСС и тоталне станице).

Успјешно је окончана процедура јавне набавке геодетске опреме која се путем заједничког финансирања набављена за потребе девет опћинских/градских служби надлежних за геодетске послове и катастар некретнина, те су овлаштени представници јединица локалне самоуправе (Опћина Читлук, Град Горажде, Опћина Неум, Град Зеница, Град Живинице, Опћина Вогошћа, Град Мостар, Град Чапљина и Опћина Купрес) потписали цертификате о примопредаји опреме и преузели тоталне станице.

Подсјећамо да је осим тоталних станица почетком године извршена испорука 12 ГНСС уређаја за 11 јединица локалне самоуправе (Град Зеница, Опћина Бреза, Опћина Илиџа, Опћина Кључ, Опћина Нови Травник, Опћина Пале у Федерацији БиХ, Град Сребреник, Опћина Витез, Град Мостар, Град Лукавац и Град Градачац).

Опрема је набављена у циљу ефикаснијег и бољег функционисања служби надлежних за геодетске послове и катастар некретнина.

Natrag