ПРЕУЗИМАЊЕ ГЕОДЕТСКЕ ОПРЕМЕ У ПРОСТОРИЈАМА ФЕДЕРАЛНЕ УПРАВЕ ЗА ГЕОДЕТСКЕ И ИМОВИНСКО-ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ - ФГУ

Новости преглед

ПРЕУЗИМАЊЕ ГЕОДЕТСКЕ ОПРЕМЕ У ПРОСТОРИЈАМА ФЕДЕРАЛНЕ УПРАВЕ ЗА ГЕОДЕТСКЕ И ИМОВИНСКО-ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ

12.01.2022 17:54

У просторијама Федералне управе за геодетске и имовинско-правне послове је 12. јануара 2022. године организовано преузимање геодетске опреме. Предметна опрема је осигурана из средстава Пројекта регистрације некретнина-додатно финансирање (РЕРП АФ) који је финансиран кредитним средствима Међународне Банке за обнову и развој - ИБРД. Федерална управа за геодетске и имовинско-правне послове и наведене опћине су учествовале у суфинансирању набавке геодетске опреме (ГНСС и тоталне станице).

Опрема је путем заједничког финансирања набављена за потребе једанаест опћинских/градских служби надлежних за геодетске послове и катастар некретнина, те су овлаштени представници јединица локалне самоуправе ( Град Зеница, Опћина Бреза, Опћина Илиџа, Опћина Кључ, Опћина Нови Травник, Опћина Пале у Федерацији БиХ, Град Сребреник, Опћина Витез и Град Мостар) потписали цертификате о примопредаји опреме и преузели ГНСС опрему. За Опћину Лукавац и Град Градачац су резервисани ГНСС уређаји.

Осим ГНСС опреме у наредном периоду се очекује испорука тоталних станица за девет јединица локалне самоуправе ( Опћина Читлук, Град Горажде, Опћина Неум, Град Зеница, Град Живинице, Опћина Вогошћа, Град Мостар и Град Чапљина).

Natrag