Представници Федералне геодетске управе суђеловали на међународној конференцији „Развој потпомогнут дигитализацијом за одрживу будућност у Источној Европи“ - ФГУ

Новости преглед

Представници Федералне геодетске управе суђеловали на међународној конференцији „Развој потпомогнут дигитализацијом за одрживу будућност у Источној Европи“

20.09.2019 09:53

Међународна конференција под називом „Развој потпомогнут дигитализацијом за одрживу будућност у Источној Европи“ у организацији Републичког геодетског завода Републике Србије, а у сарадњи са ЈРЦ-ом (Заједнички истраживачки центар ЕУ), Свјетском Банком, ФАО-ом (Организација УН-а за прехрану и пољопривреду), УНГГИМ-ом ( Екпертним Комитетом УН-а за управљање глобалним геопросторним подацима) и УНЕЦЕ-ом (Економска комисија УН-а за Европу) је одржана у Врднику, Србија од 18. до 20.9.2019. године.

Циљ конференције је био окупити различите учеснике који представљају јавни сектор, цивилно друштво, академију и пословање, а све у циљу размјене најбољих пракси, успостављања потенцијалних партнерства те презентовања посљедњих трендова из сектора дигиталних просторних података. Презентације су одржане у неколико сесија са јасним фокусом на технолошке олакшице дигиталне трансформације, дигиталне податке, те иновативне услуге за планирање, паметне градове и ефикасно управљање земљиштем.

Презентацију под називом „Дигитална трансформација, искуства из Федерације Босне и Херцеговине“ је одржао госп. Неџад Пашалић, помоћник директора Управе у сектору за геоинформатику.

Федералну управу за геодетске и имовинско – правне послове су овом приликом представљали директор госп. Жељко Обрадовић, помоћник у сектору за геоинформатику госп. Неџад Пашалић те стручни савјетник у сектору за геоинформатику госп. Денис Табучић.

Natrag