Представници ЕуроГеограпхицс-а у посјети Федералној управи за геодетске и имовинско – правне послове - ФГУ

Новости преглед

Представници ЕуроГеограпхицс-а у посјети Федералној управи за геодетске и имовинско – правне послове

20.06.2019 13:23

Директор ЕуроГеограпхицс-а госп. Мицк Цорy , гђа Саллие Паyне Снелл руководилац пословања и управљања удружењем, и гђа Патрициа Сокацова менаџер за комуникацију са чланицама, посјетили су Федералну управу за геодетске и имовинско-правне послове 19. јуна 2019. године. Представници Управе предвођени директором, госп. Жељком Обрадовићем су представили тренутне пројекте и активности Управе а разговарало се и о припремама за надолазећу годишњу скупштину ЕуроГеограпхицса у Сарајеву 2020. године. Извршен је и увид у смјештајне, конгресне и друге капацитете који ће бити на располагању за одржавање годишње скупштине.

Опћа скупштина ЕуроГеограпхицса – европске асоцијације агенција надлежних за картографију, катастар и регистрацију некретнина, након Беча (2017.) Прага (2018.) и Манчестера (2019.), одржат ће се у Босни и Херцеговини 2020. године. Годишња скупштина ЕуроГеограпхицса је прилика да се окупе руководства свих надлежних европских картографских и катастарских агенција, као и представници других европских организација које имају значајан утјецај на пољу управљања геоинформацијама.

Главне активности ЕуроГеограпхицса су усмјерене на заступање интереса његових чланова, пријенос знања, развој капацитета, стварање и проведбу пројеката, те производњу паневропских производа темељених на скуповима података из националних агенција надлежних за картографију, катастар и регистрацију некретнина. ЕуроГеограпхицс тренутачно окупља 64 катастарске и картографске агенције из 44 државе Европског региона.

Осим што је организирање једног овако битног догађаја признање за Федералну управу за геодетске и имовинско-правне послове, уједно је и јединствена прилика за промоцију Босне и Херцеговине и њезиних вриједности.

Natrag