Predstavljanje aplikacije Registra cijena nekretnina općinama Stari Grad, Travnik, Žepče i Bugojno - ФГУ

Новости преглед

Predstavljanje aplikacije Registra cijena nekretnina općinama Stari Grad, Travnik, Žepče i Bugojno

28.07.2017 08:40

Током четврте седмице јула настављене су обуке корисника регистра цијена некретнина, и то 24. 7. 2017. године у Општини Стари Град, Сарајево, и 26. 7. 2017. године у Општини Травник за општине Травник, Жепче и Бугојно. Састанцима су присуствовали представници општина, чланови Комисије за процјену вриједности некретнина и представници Порезне управе Федерације БиХ.

Након представљања апликације договорене су и сљедеће активности које подразумијевају почетак успостављања регистра цијена. У складу с планом имплементације за 2017. годину, предвиђено је укључити 25 општина/градова, а с обзиром на то да је интерес општина/градова велик, планирано је кренути с припремним радња укључивања у имплементацију регистра цијена некретнина и преостале општине у ФБиХ.

До сада су локације изабране на начин да осигурају присутност свих врста података и трансакција како би се процес уноса података одрадио што квалитетније. Циљ је, прије свега, да се успостави стандардизирани процес рада регистрације промета некретнина у ФБиХ те методологије процјене вриједности некретнина од стране представника комисија за процјену вриједности некретнина.

Natrag