ПОТПИСИВАЊЕ ДОДАТКА УГОВОРУ О ИНСТИТУЦИОНАЛНОЈ САРАДЊИ, НАСТАВАК ДОНАТОРСКОГ ПРОЈЕКТА - ФГУ

Новости преглед

ПОТПИСИВАЊЕ ДОДАТКА УГОВОРУ О ИНСТИТУЦИОНАЛНОЈ САРАДЊИ, НАСТАВАК ДОНАТОРСКОГ ПРОЈЕКТА

22.09.2020 11:14

Директори ентитетских управа за геодетске и имовинско – правне послове, госп. Жељко Обрадовић и гђа. Босиљка Предраговић су 22.09.2020. године потписали Додатак Уговору о институционалној сарадњи на имплементацији донаторског пројекта који финансира Влада Краљевине Норвешке. Уговор у име имплементационог партнера Статенс картверк – Норвешка управа за катастар и мапирање је потписао директор сектора за међународну сарадњу госп. Каре Кyркјееиде.

Влада Федерације БиХ претходно је на 236. сједници одржаној 17.09.2020. донесеним закључком дала сагласност Федералној управи за геодетске и имовинско-правне послове за потписивање Додатка уговору о институционалној сарадњи с Норвешком управом за мапирање и Републичком управом за геодетске и имовинско-правне послове Републике Српске.

Потписивањем додатка уговору је омогућен наставак реализације пројекта са корисничким партнерским институцијама у Босни и Херцеговини са додатним износом од 4 милиона Норвешких Круна. Предвиђено је да раздобље донаторске подршке и имплементације пројекта овиме буде продужено до 31.12.2021. у односу на тренутно уговорени период до 31.10.2020. године.

Очекивани резултати пројекта остају непромијењени:

1.Системи дигиталног архива потпуно спроведени на планираним локацијама у оба ентитета;

2.Прогушћене и унапријеђене ентитетске мреже перманентних ГНСС станица.

Natrag