ПОТПИСАНИ УГОВОРИ У ОКВИРУ ПРОЈЕКТА РЕГИСТРАЦИЈЕ НЕКРЕТНИНА - ДОДАТНО ФИНАНСИРАЊЕ - ФГУ

Новости преглед

ПОТПИСАНИ УГОВОРИ У ОКВИРУ ПРОЈЕКТА РЕГИСТРАЦИЈЕ НЕКРЕТНИНА - ДОДАТНО ФИНАНСИРАЊЕ

21.04.2021 11:12

У просторијама Федералне управе за геодетске и имовинско-правне послове су 21.04.2021. године потписани уговори за усклађивање података између катастра и земљишне књиге за укупно 59 катастарских опћина са подручја наредних јединица локалне самоуправе које су у надлежности 19 опћинских судова: СТАРИ ГРАД САРАЈЕВО, НОВО САРАЈЕВО, ЦЕНТАР САРАЈЕВО, ВОГОШЋА, ИЛИЈАШ, БУСОВАЧА, БИХАЋ, ЧАПЉИНА, ЧИТЛУК, СТОЛАЦ, ЉУБУШКИ, МОСТАР, ГОРАЖДЕ, ФОЧА УСТИКОЛИНА, ТОМИСЛАВГРАД, ГРУДЕ, ВЕЛИКА КЛАДУША, ЗЕНИЦА, ГРАДАЧАЦ, СРЕБРЕНИК, ЛУКАВАЦ, ОРАШЈЕ, ТУЗЛА, ТЕШАЊ, ЗАВИДОВИЋИ, МАГЛАЈ, ЖИВИНИЦЕ.

Уговоре за проведбу ове активности које су организоване у 3 одвојена ЛОТ-а су потписали у име Управе директор Жељко Обрадовић и овлаштени представници пружаоца услуга.

Рок за реализацију уговора је шест мјесеци од дана ефективности уговора, након чега слиједи поступак замјене и успоставе земљишне књиге који се проводи у земљишнокњижним уредима надлежних опћинских судова у складу са Законом о земљишним књигама, а такођер ће се финансирати из средстава Пројекта.

Овом приликом су такођер потписани и Уговори За фазу I векторизације и стварања катастарске базе података (БПКН/БПИКК) а којом је обухваћено 30 катастарских опћина са подручја опћина Босански Петровац, Босанско Грахово, Груде, Прозор – Рама и Град Мостар. Ова активност је организована кроз два лот-а.

Natrag