ПОТПИСАН УГОВОР У ОКВИРУ ПРОЈЕКТА РЕГИСТРАЦИЈЕ НЕКРЕТНИНА - ДОДАТНО ФИНАНСИРАЊЕ - ФГУ

Новости преглед

ПОТПИСАН УГОВОР У ОКВИРУ ПРОЈЕКТА РЕГИСТРАЦИЈЕ НЕКРЕТНИНА - ДОДАТНО ФИНАНСИРАЊЕ

06.07.2022 14:23

У просторијама Федералне управе за геодетске и имовинско-правне послове су потписани уговори за усклађивање података између катастра и земљишне књиге за укупно 46 катастарских опћина које су у надлежности 10 опћинских судова са подручја наредних јединица локалне самоуправе: БИХАЋ, БУСОВАЧА, ТРАВНИК, НОВИ ТРАВНИК, ЧАПЉИНА, СТОЛАЦ, ФОЧА У ФБИХ, ГРАЧАНИЦА, ВОГОШЋА, КАКАЊ, САНСКИ МОСТ, ВАРЕШ и ЗЕНИЦА.

Уговор за проведбу ове активности су потписали директор Управе, госп. Жељко Обрадовић и овлаштени представници фирми Геодет д.о.о. Сарајево и Ангермеиер д.о.о. Сарајево.

Рок за реализацију уговора је шест мјесеци од дана ефективности уговора након чега слиједи поступак замјене и успоставе земљишне књиге који се спроводи у земљишнокњижним уредима надлежних опћинских судова у складу са Законом о земљишним књигама, а финансира се такођер из средстава Пројекта.

Потребно је нагласити да су осим наведеног ЛОТ-а у мјесецу мају потписани уговори за 2 ЛОТ-а којим је обухваћено 43 катастарске опћине са подручја слиједећих јединица локалне самоуправе: ЧИТЛУК, ГРАДАЧАЦ, КАЛЕСИЈА, ЛУКАВАЦ, МОСТАР, ОЏАК, ОРАШЈЕ, СРЕБРЕНИК, ШИРОКИ БРИЈЕГ, ЉУБУШКИ, ТОМИСЛАВГРАД, ТУЗЛА И ЖИВИНИЦЕ, које су у надлежности 12 опћинских судова.

Natrag