Потписан Уговор о развијању ИТ система дигиталног архива - ФГУ

Новости преглед

Потписан Уговор о развијању ИТ система дигиталног архива

26.01.2017 09:14

У просторијама Федералне управе за геодетске и имовинско-правне послове је 25. 1. 2017. године потписан Уговор о развијању ИТ система дигиталног архива.

У оквиру имплементације пројекта Јавне службе за тржиште некретнина и европске интеграције, који се у Босни и Херцеговини проводи у складу с потписаним споразумом Савјета министара Босне и Херцеговине и Владе Краљевине Норвешке, успјешно је финализирана припрема наведеног уговора.

Путем јавне набавке одабран је пружатељ услуга, фирма Гаусс д.о.о. Тузла, чији је овлаштени представник г. Мирза Поњавић с директором Федералне управе за геодетске и имовинско-правне послове г. Жељком Обрадовићем и директором Одјела за међународну сарадњу Норвешке геодетске управе г. Хелгеом Онсрудом потписао Уговор.

Апликација система ДА представља могућност управљања катастарским и другим типовима докумената на локалном опћинском нивоу, те на централној локацији Федералне управе за геодетске и имовинско-правне послове.

Циљ пројекта Јавне службе за тржиште некретнина и европске интеграције је јачање капацитета Федералне управе за геодетске и имовинско-правне послове и Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове РС, у сфери припреме, похрањивања и ширења географских информација.

Наведени циљеви пружају подршку изградњи капацитета за пријаву некретнина и повећавању приступа географским информацијама, како би се у коначници испоштовали релевантни захтјеви за европске интеграције наведени у ИНСПИРЕ ЕУ директиви.

Natrag