Posjeta općini Ravno - ФГУ

Новости преглед

Posjeta općini Ravno

02.02.2016 13:23

Делегација Федералне управе за геодетске и имовинско-правне послове, директор Жељко Обрадовић, помоћник директора Неџад Пашалић, помоћник директора Горан Бркић, те директор Управе за геодетске имовинско-правне послове Херцеговачко-неретванског кантонаИван Леско, је у просторијама општинске зграде у Равном одржала састанак с представницима општине Равно на челу с начелником општине Андријом Шимуновићем и његовим сарадницима.

Тема састанка била су питања комасације у Попову пољу, реализација пројекта Регистрација некретнина те поједина имовинскоправна питања.

Истакнуто је задовољство досадашњим реализованим пословима на комасацији Попова поља и договорен је наставак пројекта, али и наглашена недовољна финанцијска подршка овом пројекту. Комасација Попова поља је од суштинске важности и основни предуслов квалитетне пољопривредне производње и један је од приоритетних пројеката општине Равно.

До краја 2016. године почеће имплементација пројекта Регистрација некретнина и у Равном те ће се у оквиру овога пројекта настојати ријешити усаглашеност података у катастарским општинама Равно и Требимља.

Natrag