Posjeta općini Čapljina - ФГУ

Новости преглед

Posjeta općini Čapljina

08.02.2016 10:13

Представници Федералне управе за геодетске и имовинско-правне послове директор Жељко Обрадовић, помоћник директора Горан Бркић те директор Управе за геодетске и имовинско-правне послове Херцеговачко-неретванског кантона Иван Леско посјетили су општину Чапљина и одржали састанак с начелником општине др Смиљаном Видићем и његовим помоћником за геодетске и имовинско-правне послове Дарком Шимовићем. Тема разговора била је имплементација пројекта „Регистрација некретнина“ – РЕРП, успостављање адресног регистра те одређена имовинско-правна питања.

У Чапљини је реализован пилот-пројекат усаглашавања катастарских и земљишнокњижних података, обновљене су и опремљене канцеларије за општинску катастарску службу, а убрзо се очекује и обнова земљишнокњижне канцеларије.

У току је усаглашавање података за још четири катастарске општине, чиме ће се ажурност података о некретнинама у општини Чапљина знатно побољшати.

Захваљујући донаторском пројекту „ЦИЛАП“, урађена је софтверска апликација за адресни регистар, а потом је уз суфинансирање општине, кантоналне и федералне управе за геодетске и имовинско-правне послове урађен и пројекат адресног регистра за територији општине Чапљина. Сљедећи корак је доношење потребне одлуке општинског вијећа и реализација пројекта.

Истакнуто је задовољство сарадњом гледе извлаштења за потребе изградње аутопута на Коридору Вц на територији општине Чапљина.

Чапљина је општина с препознатљивом бригом о простору, а тачни и поуздани подаци о некретнинама ће створити услове за привлачење инвестиција и бржи привредни развој.

Natrag