Posjet općini KLADANJ - ФГУ

Новости преглед

Posjet općini KLADANJ

22.04.2013 13:42

Predstavnici Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove su 18. 4. 2013. godine posjetili općinu Kladanj. U sklopu posjeta održan je sastanak u prostorijama Općine, a sastanku su, osim predstavnika Federalne uprave, prisustvovali predstavnici općine Kladanj i Općinskog suda Živinice, koji je nadležan za područje općine Kladanj.

Glavna tema sastanka bila je rješavanje problema nastalih prekidom postupka izlaganja na javni uvid podataka i uspostave katastra nekretnina općine Kladanj. Najteža situacija je u katastarskoj općini Kladanj, gdje su započete aktivnosti prekinute na otprilike polovici završenog posla. Zbog navedenog, potrebno je pronaći mogućnosti za preuzimanje u zemljišne knjige donesenih rješenja, kao i nastavak uspostave katastra nekretnina i zemljišne knjige.
Razgovaralo se i o pripremnim aktivnostima za realizaciju Projekta registracije nekretnina, koji bi trebao postati operativan u rujnu 2013. godine. Projekt registracije nekretnina će se financirati iz kreditnih sredstava Svjetske banke, a njegova bi realizacija trebala biti okončana 2018. godine. U okviru navedenog projekta planirana je uspostava katastra nekretnina i zemljišne knjige triju katastarskih općina s područja općine Kladanj, kao i nabava geodetske opreme za potporu terenskom radu općinskog katastra. Planirano je angažiranje privremenih zemljišnoknjižnih referenata koji bi radili na uspostavi novih zemljišnoknjižnih uložaka u katastarskim općinama u općinama Živinice i Kladanj, koje će biti obuhvaćene Projektom registracije nekretnina.

Sudionici sastanka su izrazili zadovoljstvo zbog organiziranja sastanka i iskazali spremnost da, u skladu sa svojim mogućnostima i važećim pravnim propisima, učine sve da se navedeni problemi riješe.

Izaslanstvo Federalne uprave su predvodili ravnatelj Željko Obradović i pomoćnik ravnatelja u Sektoru za geoinformatiku Nedžad Pašalić, a izaslanstvo općine Kladanj i Općinskog suda Živinice načelnik Jusuf Čavkunović i predsjednik Suda Ibrahim Bubić.

Natrag