Посјета Шведској пореској управи - ФГУ

Новости преглед

Посјета Шведској пореској управи

25.01.2018 12:09

У оквиру ЦИЛАП пројекта - "Изградња капацитета за унапређење земљишне администрације и процедура у Босни и Херцеговини" - ЦИЛАП, чији су циљеви изградња капацитета и пренос знања, с циљем повећања ефикасности и поузданости процеса земљишне администрације у Босни и Херцеговини, 23. 1. 2018. године одржана је посјета сједишту Шведске пореске управе у Штокхолму.

Посјета је организована с циљем упознавања са системом земљишне администрације у Шведској, с посебним освртом на сарадњу Шведске геодетске управе и Пореске управе у креирању система процјене вриједности некретнина.

           Присутнима су од стране домаћина детаљно презентовани функционисање Шведске пореске управе, методе процјене пореза на имовину и пореза на некретнине, те појединачне одговорности Шведске пореске управе и Лантметеријета (Lantmäteriet)(геодетске управе) у процесу процјене вриједности пореза.

Делегацију испред институција у Босни и Херцеговини која је посјетила Шведску пореску управу, а којој се овом приликом придружила и амбасадорка Босне и Херцеговине у Шведској гђа Весна Ћужић, чинили су министарка финансија Федерације БиХ гђа Јелка Миличевић, министар финансија РС госп. Зоран Тегелтија, директор Федералне управе за геодетске и имовинско-правне послове госп. Жељко Обрадовић, директор Пореске управе Федерације БиХ госп. Шериф Исовић, директорица Управе за геодетске и имовинско-правне послове РС гђа Босиљка Предраговић, директорица ЦИЛАП пројекта гђа Анђа Зимић, те координатори ЦИЛАП пројекта у оба ентитета госп. Денис Табучић и госп. Стојан Јунгић.

Овом приликом је домаћинима испред делегације уручен и пригодан поклон као знак захвалности на указаном гостопримству и свој подршци коју ова управа пружа кроз велики број донаторских актвности које се проводе у БиХ.

Natrag