ПОСЈЕТА ПРЕМИЈЕРА ВЛАДЕ ФЕДЕРАЦИЈЕ БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ ФЕДЕРАЛНОЈ УПРАВИ ЗА ГЕОДЕТСКЕ И ИМОВИНСКО-ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ - ФГУ

Новости преглед

ПОСЈЕТА ПРЕМИЈЕРА ВЛАДЕ ФЕДЕРАЦИЈЕ БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ ФЕДЕРАЛНОЈ УПРАВИ ЗА ГЕОДЕТСКЕ И ИМОВИНСКО-ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ

23.08.2018 15:51

У просторијама Федералне управе за геодетске и имовинско-правне послове је дана 23. аугуста 2018. године одржан састанак представника управе на челу са директором господином Жељком Обрадовићем, са Премијером Владе Федерације Босне и Херцеговине господином Фадилом Новалићем.

Тема разговора је била имплементација тренутних и припрема нових пројеката Федералне управе за геодетске и имовинско-правне послове, те презентација геоинформационих система за прикупљање и дијељење катастарских, топографских и других просторних података.

Директор управе госп. Жељко Обрадовић је заједно са сарадницима представио тренутне актуелности гледе усаглашавања података између земљишне књиге и катастра који се проводи кроз Пројекат регистрације некретнина ФБиХ- РЕРП. У пројекат је укључено 55 политичких опћина ФБиХ а до сада је 515000 власника ријешило питања укњижбе својих некретнина. Пројект траје до 31. јануара 2020. али се због велике заинтересираности и добрих резултата очекује и наставак пројекта.

Активности гледе успоставе адресног регистра, регистра цијена некретнина, и унапређења геодетске инфраструктуре које се проводе у склопу Шведског донаторског пројекта представили су директорица ЦИЛАП пројекта, госпођа Анђа Зимић и координатор пројекта господин Дениса Табучић.

Премијер Владе Федерације Босне и Херцеговине је изразио задовољство презентираним активностима и системима те нагласио да Влада Федерације Босне и Херцеговине континуирано подржава, и у будућности ће наставити подржавати реформске пројекте у сектору земљишне администрације које Федерална управа за геодетске и имовинско – правне послове проводи у сарадњи са својим партнерима.

Natrag