ОДРЖАНА ЗАВРШНА ЈАВНА РАСПРАВА О НАЦРТУ ЗАКОНА О ГРАЂЕВИНСКАОМ ЗЕМЉИШТУ ФЕДЕРАЦИЈЕ БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ - ФГУ

Новости преглед

ОДРЖАНА ЗАВРШНА ЈАВНА РАСПРАВА О НАЦРТУ ЗАКОНА О ГРАЂЕВИНСКАОМ ЗЕМЉИШТУ ФЕДЕРАЦИЈЕ БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ

10.12.2020 16:18

Након што су одржане сесије у Мостару, Сарајеву, Бихаћу и Тузли, што је спроведено у сарадњи са Савезом опћина и градова Федерације БиХ, Федерална управа за геодетске и имовинско-правне послове је као обрађивач Нацрта закона о грађевинском земљишту одржала завршну јавну расправу 9. децембра 2020. године у просторијама управе. Имајући у виду посебне околности узроковане пандемијом Цовид- 19 вируса и прописане епидемиолошке мјере, на сесији је учествовао ограничен број људи уз осигуран приступ линку за онлине приступ завршној сесији.

На јавној расправи су, између осталих, учествовали представници Федералног правобранилаштва, Федералног министарства правде, Савеза опћина и градова Федерације БиХ те заступница у Парламенту Федерације БиХ гђа Насиха Поздер.

Нацрт закона је представио господин Горан Бркић, помоћник директора у сектору за опће и имовинско-правне послове, а директор Федералне геодетске управе госп. Жељко Обрадовић је поздравио присутне и укратко представио предности Нацрта закона о грађевинском земљишту Федерације Босне и Херцеговине те замолио за конструктивну дискусију и размјену мишљења.

Сви судионици јавне расправе су својим активним учествовањем, примједбама, сугестијама и приједлозима допринијели квалитети приједлога наведеног закона.

Natrag